سلکتور گیربکس اتوماتیک چیست و علائم خرابی آن؟

سلکتور گیربکس اتوماتیک

سلکتور گیربکس اتوماتیک یکی از مهم‌ترین قطعات موجود در خودروها می‌باشد. این قطعه وظایف مختلفی دارد و در صورتی که دچار خرابی شود، می‌تواند عملکرد کلی ماشین را مختل کند.

 در حالت کلی هنگامی که سلکتور گیربکس اتوماتیک دچار خرابی شود، خودرو یک سری علائم نشان می‌دهد که بهتر است تا با آنها آشنا شوید. چرا که اگر در این زمینه دانشی نداشته باشید و متوجه خرابی سلکتور نشوید، ممکن است هزینه‌های بسیار زیادی برای شما به وجود بیاید.

 پس اگر می‌خواهید تا با علل و علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله مطالعه خواهید کرد:

سلکتور گیربکس اتوماتیک چیست؟

سلکتور گیربکس اتوماتیک چیست

همانطور که در پاراگراف قبلی اشاره کردیم، سلکتور گیربکس اتوماتیک یک قطعه بسیار مهم است. این قطعه به راننده اجازه می‌دهد تا دنده را عوض کند. همچنین در صورتی که خودرو اتوماتیک باشد، با فشار دادن پدال گاز به صورت خودکار دنده عوض می‌شود.

 یکی دیگر از وظایف سلکتور گیربکس اتومات این است که در زمان قرار دادن ماشین بر روی دنده عقب، چراغ مربوط به آن را روشن کند. علاوه بر موارد ذکر شده سلکتور گیربکس وظیفه دیگری نیز دارد و آن، این می ‌باشد که عدد مربوط به دنده را در نمایشگر پشت آمپر نشان دهد.

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

زمانی که سلکتور گیربکس اتوماتیک دچار خرابی شود، خودرو یک سری علائم را بروز می ‌دهد که با در نظر گرفتن آنها می‌توان به این نتیجه رسید که عملکرد این قطعه مختل شده است. در ادامه به بررسی مهمترین علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک می ‌پردازیم.

1- مطابقت نداشتن چراغ نشانگر با دنده خودرو

یکی از مهم ترین علائمی که می ‌تواند نشان دهنده خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک باشد مطابقت نداشتن چراغ نشانگر، با دنده خودرو می ‌باشد.

 به عنوان مثال ممکن است شما دنده ماشین را از P به D تغییر دهید، اما همچنان نمایشگر پشت آمپر دنده P را نشان دهد. این موضوع می ‌تواند به وضوح نشان دهد که سلکتور گیربکس دچار خرابی شده است.

2- خاموش نشدن خودرو

یکی دیگر از مواردی که می‌ تواند نشان دهنده خراب بودن سلکتور گیربکس اتومات باشد، این است که به هیچ عنوان نتوانید ماشین را خاموش کنید یا در صورتی که حتی اگر ماشین را خاموش کردید نتوانید سوئیچ را خارج کنید. 

در این حالت مطمئناً سلکتور دچار خرابی شده است. از این رو شما باید در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. چرا که این موضوع می ‌تواند خسارت ‌های جبران ناپذیری را به ماشین شما وارد کند.

3- روشن شدن خودرو با دنده دیگر

در هنگامی که سلکتور گیربکس خراب شده باشد، ممکن است این اتفاق پیش بیاید که شما ماشین را خاموش کنید و آن را در دنده پارک قرار دهید، اما دفعه بعد که قصد روشن کردن خودرو را دارید، آن در دنده دیگری روشن شود.

 این موضوع می ‌تواند نشان دهنده علائم خرابی سلکتور گیربکس و یا همچنین شیر برقی باشد. در اینجا شما باید خودرو را نزد یک تعمیرکار حرفه‌ای ببرید و از او بخواهید تا با بررسی ماشین، مشکل اصلی را حل کند.

مطلب پیشنهادی: شیر برقی گیربکس اتوماتیک چیست و علائم خرابی آن؟

4- جا نرفتن دنده خودرو پس از روشن شدن

خرابی سلکتور گیربکس

در صورتی که خودرو را روشن کرده و سعی کنید تا دنده را جا بزنید، اما به هیچ عنوان این اتفاق نیفتد، مطمئناً این موضوع نشان دهنده خرابی سلکتور گیربکس می‌باشد.

 در این باره باید بگوییم که اگر شما پس از روشن کردن خودرو اصلاً نتوانید دنده را جا بزنید و یا دنده به سختی جا برود، مطمئناً قطعات گیربکس خودرو شما دچار مشکل شده است. به همین جهت سریعاً باید نسبت به تعویض قطعات و یا تعمیر گیربکس اتوماتیک اقدام کنید.

5- صدای ساییده شدن در هنگام تعویض دنده

از دیگر علائم بسیار مهم در رابطه با خراب بودن سلکتور گیربکس اتوماتیک می‌ توان به شنیده شدن صدای ساییدگی، در هنگام تعویض دنده اشاره کرد. 

اگر به خصوص در هنگام صبح، زمانی که قصد دارید تا دنده را عوض کنید، صدای ساییده شدن بسیار شدیدی به گوشتان رسید. در این زمان مطمئن باشید که سلکتور گیربکس خودروی شما دچار خرابی شده است.

 به همین دلیل بهتر است تا قبل از اینکه مشکلات بسیار زیادی برای کل گیربکس به وجود بیاید، نسبت به تعویض این قطعه اقدام کنید.

6- لغزش یا تغییر نکردن دنده

اگر در هنگام افزایش یا کاهش سرعتِ خودرو، عدد دنده تغییر نکرد و در حالت قبلی باقی ماند، مطمئناً سلکتور گیربکس اتومات دچار خرابی شده است. همچنین اگر به طور ناگهانی دنده از عدد پایین‌ تر به عدد بالاتر یا بالعکس تغییر می ‌کند، این موضوع نیز می ‌تواند نشان دهنده خرابی سلکتور باشد.

 در این مواقع نباید از خودرو استفاده چندان زیادی کنید و در سریع ‌ترین زمان ممکن باید آن را نزد یک تعمیرکار حرفه‌ای ببرید. سپس از او بخواهید تا گیربکس خودرو را به طور کامل، مورد بررسی قرار دهد و هرگونه مشکل موجود در آن را به طور کامل رفع کند.

توجه داشته باشید که تمامی مواردی که مربوط به خرابی گیربکس می ‌شود را جدی بگیرید. چرا که اگر گیربکس برای مدت طولانی نتواند به درستی فعالیت کند، به برخی از مهم ‌ترین قطعات خودرو آسیب وارد کرده و شما مجبور به پرداخت هزینه‌ های بسیار زیادی خواهید شد.

 برای دریافت مشاوره در مورد خرابی های سلکتور گیربکس و نحوه رفع آن ها، می توانید با تیم پشتیبانی تعمیرگاه تک گیربکس تماس بگیرید.

چرا تنظیم بودن سلکتور گیربکس مهم است؟

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتومات

در حالت کلی اگر سلکتور گیربکس اتوماتیک تنظیم نشود، اطلاعات به طور کامل به کامپیوتر خودرو نمی ‌رسد. در نتیجه گیربکس و همچنین سایر قطعات فعالیت درستی نخواهند داشت.

 به عنوان مثال اگر سلکتور گیربکس به درستی تنظیم نشود، ممکن است در بیشتر اوقات دنده جا نرود. همچنین ممکن است جعبه دنده به طور بالعکس و نادرست عمل کند.

در نتیجه برای تنظیم کردن سلکتور گیربکس اتومات حتماً نزد یک سرویس کار با تجربه و حرفه‌ای بروید تا این فرایند را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. بدین صورت مشکلی برای خودروی شما به وجود نخواهد آمد.

مهم‌ترین دلایل خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

دلایل خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

 به طور کلی موارد بسیار زیادی می ‌توانند باعث خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک شوند، اما در بین آنها مهم ترین مورد، آب می ‌باشد.

در صورتی که هنگام شستشوی ماشین و یا حتی شستشوی بخش کاپوت حتی مقدار کمی آب به درون محفظه گیربکس و سلکتور وارد شود، باعث خرابی این قطعات می‌شود. در نتیجه شما مجبور به تعمیر و یا تعویض آن‌ها خواهید شد.

کلام آخر

گیربکس های اتوماتیک به دلیل پیچیدگی و حساسیت بسیار بالایی که دارند، بهتر است با مشاهده هرگونه علائم خرابی، مخصوصا در قسمت سلکتور گیربکس اتوماتیک، باید در اولین فرصت برای برطرف کردن آن اقدام کنید، تا به سایر قسمت های خودرو صدمه وارد نشود.

در صورت مشاهده علائم خرابی سلکتور گیربکس میتوانید با کارشناسان تک گیربکس تماس بگیرید و بصورت رایگان مشورت کنید. اگر احساس میکنید که سلکتور گیربکس خودروی اتومات شما خراب شده است، میتوانید به مجموعه تک گیربکس مراجعه کنید تا تعمیرکاران ما مشکل سلکتور خودروی شما را برطرف کنند.

همچنین اگر سوالاتی درباره خرابی سلکتور داشتید میتوانید در بخش نظرات مطرح کنید، در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نظرات و سوالات خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *