گیربکس AMT چیست و نحوه عملکرد آن؟

گیربکس AMT

گیربکس AMT کمک قابل توجهی به صنعت خودروسازی کرده است. گیربکس های AMT علاوه بر ارائۀ سهولت گیربکس تمام اتوماتیک، در عین حال بهره وری سوخت و کنترل ارائه شده توسط خودروهای دارای گیربکس دستی را نیز حفظ می کند. خودروهای AMT تجربه رانندگی بهتری را از طریق عملکرد خودکار کلاچ و دنده ارائه می‌دهند.

هنگامی که برای خرید یک ماشین جدید اقدام می کنید، چه عواملی را در هنگام انتخاب در نظر می گیرید؟ ممکن است به دنبال مدل خودرو، مصرف سوخت، ظرفیت صندلی، فضای داخلی با فناوری پیشرفته و سایر موارد باشید.

همچنین ممکن است مشخصات موتور یک خودرو از جمله ظرفیت حجمی، قدرت، گشتاور و نوع انتقال آن را نیز در نظر بگیرید. در واقع، نوع گیربکس یک جنبه حیاتی است که می تواند بر مصرف سوخت خودرو، ارزش گذاری خودرو در شرایط جاده ای و تجربه رانندگی تأثیر بگذارد.

در این مقاله تک گیربکس می خواهیم شما را با مفهوم گیربکس AMT چیست؟ نحوه عملکرد، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.

گیربکس AMT چیست؟

گیربکس AMT چیست

گیربکس AMT مخفف عبارت Automated Manual Transmission است. این فناوری نوآورانه که به عنوان گیربکس نیمه اتوماتیک یا بدون کلاچ نیز شناخته می شود، در اواخر قرن بیستم به وجود آمد. همانطور که از نام گیربکس amt پیدا است، مزایای گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک را با هم ترکیب می کند.

خودروهای که دارای جعبه دنده AMT هستند، مشابه گیربکس اتوماتیک، عملیات کلاچ و تعویض دنده را خودکار می کنند و تجربه رانندگی یکپارچه را تضمین می نمایند. با این حال تفاوت بین گیربکس های AMT و گیربکس های اتوماتیک این است که AMT فرآیند درگیر شدن دنده در گیربکس دستی را حفظ می کند و به رانندگان این امکان را می دهد تا در حین رانندگی احساس کنترل بیشتری داشته باشند.

تلاش‌ های اولیه برای ساخت خودروهایی با فناوری AMT به دلیل پیچیدگی و هزینه بالا اغلب با تردید مواجه می شدند. با این حال این فناوری به زودی راه را برای نوآوری های آینده در صنعت خودرو هموار کرد.

 مطلب پیشنهادی: گیربکس پی دی کی PDK چیست و چگونه کار میکند؟

گیربکس AMT چگونه کار می کند؟

گیربکس AMT چگونه کار می کند

خودروهایی که دارای گیربکس AMT می باشند، پدال کلاچ ندارند. در عوض این نوع از خودروها فقط پدال ترمز و گاز دارند. آنها برای مدیریت عملیات کلاچ و تعویض دنده از هیدرولیک متصل به واحد کنترل الکترونیکی (ECU) استفاده می کنند. گیربکس های AMT همچنین در صورت نیاز، تعویض دستی دنده را از طریق اهرم دنده ممکن می سازند.

برای درک بهتر عملکرد سیستم AMT، بصورت عمیق تر به اجزای آن و تعاملات بین آنها می پردازیم:

عملگرها و سنسورها:

 خودروهای AMT مجهز به محرک ها و سنسور های الکتروهیدرولیک برای عملکرد کلاچ هستند. این عملگرها و حسگرها برای تشخیص متغیرهایی مانند سرعت خودرو، دور موتور در دقیقه و موقعیت دریچه گاز استفاده می شوند. آنها برای کنترل انتخاب دنده و کلاچ به صورت همگام عمل می کنند.

عملکرد کلاچ:

 بر خلاف خودروهایی با گیربکس دستی، عملیات کلاچ در خودروهای amt از طریق محرک ها و سنسورهای خودکار انجام می شوند. هنگامی که سنسورها دورهای بهینه را تشخیص دادند، محرک ها را فعال می کنند که آنها نیز به نوبه خود کلاچ و گیربکس را درگیر می نمایند.

مکانیزم تعویض دنده:

 مکانیزم تعویض دنده در گیربکس AMT از طریق ECU به صورت خودکار عمل می کند. ایسیو زمان بهینه برای تعویض دنده را تعیین می نماید و دستورالعمل هایی را به عملگرها ارائه می دهد تا دنده را بر اساس آن کم یا زیاد کنند.

حالت های رانندگی چندگانه:

 یکی دیگر از ویژگی های سیستم AMT این است که چندین حالت رانندگی را ارائه می دهد. رانندگان می توانند بین حالت های رانندگی کاملاً خودکار، نیمه خودکار یا دستی یکی را انتخاب نمایند. در حالت تمام اتوماتیک محرک ها و سنسورها عملیات کلاچ و دنده را کنترل می کنند. این در حالی است که در حالت دستی راننده کنترل کاملی بر انتخاب دنده دارد.

 مطلب پیشنهادی: انواع گیربکس اتوماتیک چیست و نحوه عملکرد آنها؟

مزایای گیربکس AMT چیست؟

مزایای گیربکس AMT چیست

1- تجربه رانندگی پیشرفته: 

خودروهای دارای گیربکس AMT رانندگی راحتی را به خصوص در شرایط ترافیکی سنگین ارائه می دهند. در خودروهای amt تنها چیزی که باید به آنها توجه نمایید ترمز و گاز می باشد. کلاچ گیری و تعویض دنده به صورت اتوماتیک انجام می شوند. این امر به کاهش خستگی کمک می کند و تجربه رانندگی شما را بسیار لذت بخش تر می نماید.

2- راندمان سوخت بهتر:

 خودروهای با جعبه دنده AMT در مقایسه با خودروهایی که دارای گیربکس اتوماتیک سنتی هستند، مصرف سوخت بسیار کارآمدتری را دارند. این خودروها با توانایی کنترل کلاچ و دنده ها از طریق سنسورها و محرک ها، به طور دقیق تری حداقل اتلاف نیرو و در نتیجه راندمان سوخت بهتر را تضمین می کنند.

3- گزینه ای عالی برای رانندگان تازه کار:

 خودروهای AMT برای رانندگان جدیدی که در حال یادگیری هستند یا به تازگی رانندگی را یاد گرفته اند یک گزینه عالی هستند. این خودرو ها نیاز به کنترل دستی کلاچ و دنده را از بین می برند و در نتیجه حجم کار کمتری را برای رانندگان ارائه می دهند.

4- مقرون به صرفه بودن:

 خودروهای مجهز به گیربکس AMT در مقایسه با خودروهای تمام اتوماتیک گزینه ای مقرون به صرفه هستند. خودروهای AMT نسبت به ماشین‌های اتوماتیک نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند به طوری که آنها را به گزینه‌ای جذاب برای طیف وسیعی از مصرف‌کنندگان تبدیل می‌کند.

5- ویژگی های امنیتی پیشرفته:

 خودروهای دارای سیستم جعبه دنده AMT اغلب مجهز به ویژگی‌های امنیتی پیشرفته مانند Hill Hold Control (سیستم کنترل حرکت در سربالایی)، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی هستند. این ویژگی ها به تجربه رانندگی پایدار در جاده های چالش برانگیز کمک می کنند.

 مقاله پیشنهادی: گیربکس تیپ ترونیک چیست و چگونه کار میکند؟

معایب گیربکس amt چیست؟

معایب گیربکس amt چیست

1- تعویض دنده های ناگهانی:

با گیربکس های AMT تعویض دنده ها گاهی اوقات می تواند ناگهانی باشد و این امر باعث می شود تا یک سواری ناهمواری را تجربه نمایید. این امر می تواند به دلیل تاخیر فنی در عملکرد سنسورها و محرک ها اتفاق بیفتد.

2- هزینه های نگهداری بالاتر:

خودروهای دارای گیربکس AMT با سیستم های مکانیکی پیچیده عرضه می شوند. استفاده از اجزای اضافی ممکن است منجر به هزینه های بالای نگهداری و تعمیر آنها شود. علاوه بر این، ممکن است تعمیر گیربکس های AMT در مقایسه با گیربکس های دستی زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

تعمیرگاه تک گیربکس با بیش از 20 سال سابقه پیشرو در حوزه تعمیر گیربکس اتوماتیک مخصوصا AMT در تهران است.

3- مشکل در رانندگی:

خودروهای AMT به حسگرها و محرک هایی متکی هستند که در سطوح RPM از پیش تعیین شده فعال می شوند. این سیستم ممکن است عملکرد مطلوبی نداشته باشد و رانندگی را در مناطق شیبدار دشوار کند.

4- برخورداری از بازار محدود:

اگر چه خودروهای AMT در زمان های اخیر محبوبیت پیدا کرده اند، اما به اندازه خودروهای گیربکس دستی سنتی در همه مناطق در دسترس نیستند.

5- تطبیق پذیری:

رانندگانی که به رانندگی با خودروهای گیربکس دستی عادت دارند ممکن است کمی طول بکشد تا با سیستم گیربکس AMT سازگار شوند. تسلط بر رانندگی خودکار نیاز به تمرین و صبر دارد.

سخن پایانی :

با توجه به مطالب فوق، پیچیدگی انواع گیربکس های اتوماتیک از جمله گیربکس AMT بر کسی پوشیده نیست. از این رو نگهداری و تعمیر آنها نیازمند یک گروه تخصصی و حرفه ای با پیشرفته ترین تجهیزات می باشد. تعمیرگاه تک گیربکس مرکز فوق تخصصی در حوزه تعمیر انواع گیربکس های اتوماتیک در تهران است که کاملا حرفه ای به تعمیر این نوع گیربکس ها می پردازد.

Rate this {امتیازی ثبت نشده}

نظرات و سوالات خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *